Şehit Oğuzhan Yaşar İmam Hatip Ortaokulu


Vizyon: Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.

Misyon: Okulumuz Şehit Oğuzhan Yaşar´ın misyonu,öğrencilerimizin açık fikirli, gelişim ve değişimi önceleyen, etik kurallar çerçevesinde topluma örnek ve insanlığa yararlı olan, liderlik vasıflarına sahip ve gerektiğinde risk almayı bilen bireyler olmalarını sağlamaktır. Değerlerimiz o Kalite o Güvenilirlik o Orijinallik o İlgi, sevgi ve saygı o Erdemlilik o Öğrenmeyi öğrenmek o Huzur ve güven ortamı o Bağlılık İlkelerimiz o Öğrencilerimizin öğrenmeyi öğrenmesi önceliğimiz. o Şekil ve kalıpçılık değil kişilik geliştirmek hedefimizdir. o Korku ve otorite yerine sevgiye ve demokratik katılıma önem veren bir eğitim anlayışı için çalışırız. o Öğrenciler bütün çalışmalarımızın ortak noktasıdır. o Eğitim programları ve öğretim sistemlerindeki gelişmeleri takip ederiz.Aynı zamanda değişim ihtiyacı ile geçmiş değerlerimiz arasındaki dengeyi de koruruz.

Başarılar: - Okulumuz 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında TEOG sınavında %70 oranında bir başarı göstermiştir. - Okul Basketbol takımı Ankara 2. si olmuştur. - Atletizm de Ankara 5.liği. - Okçuluk Türkiye 2. ve Ankara 1.liği. - Wushu Ankara 1. ve 3. lüğü. - Dart Ankara İlçe 4. lüğü. - Tekvando Ankara 1.liği.

Pansiyon Bilgileri: Okulumuzda Pansiyon Bulunmamaktadır.
Saatler: Okulumuz; Pazartesi Günleri (8 ders saati olduğu için) 08.30 - 15.50 Diğer Günler 08.30 - 15.00
Isınma: Doğal Gaz
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İngilizce Arapça
Servis Bilgisi: Servis var
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %70
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK
Proje Çalışmaları:
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: eTwinning Erasmus+
Kontenjan Bilgileri: 800

Telefon - 0 (312) 256 00 19

Belgegeçer - (312) 256 0019

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://sehitoguzhanyasariho.meb.k12.tr

Adres - Yenibatı Mahallesi 2422. Cadde no7 Çakırlar Batıkent Yenimahalle

Öğretmen :62
Öğrenci :481
Derslik :39
Atölye-İşlik :8
Konferans Salonu :1
Toplantı Salonu :4
Spor Salonu :1
Fen Laboratuvarı :2
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :1
Oyun Odası :1
Kütüphane :2
Kütüphane Kitap Sayısı :4970
Yemekhane :2
Öğretim Şekli :Tam Gün

Yerleşim Yeri - Okulumuzun bulunduğu bölge yeni bir yerleşim bölgesidir. Yenimahalle ilçesi Batıkent semtinde yer almaktadır.

Adres - Yenibatı Mahallesi 2422. Cadde no7 Çakırlar Batıkent Yenimahalle

Ulaşım Kızılay´dan Metro ile gelerek, Botanik metro durağında inildiğinde yürüyerek 10 dakika sürmektedir. Ring otobüsü ile okulumuza gelinebilir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık il merkezine 24km , ilçe merkezine 10 km