2019 Prof.Dr.Fuat SEZGİN yılı kapsamında hazırladığımız  E-Twinning projemiz kabul edildi.

2019 Prof.Dr.Fuat SEZGİN yılı kapsamında hazırladığımız E-Twinning projemiz kabul edildi.

2019 Prof.Dr.Fuat SEZGİN yılı kapsamında hazırladığımız

E-Twinning projemiz kabul edildi

E-Twinning projemiz Mucit Ata, Kâşif Torun "Prof.Dr. Fuat SEZGİN ile Mucit Atalarımın Hikâyelerini Yazıyorum" Ulusal Destek Servisi Tarafından Kabul Edildi.

2019 yılı Prof.Dr.Fuat SEZGİN yılı olarak ilan edilmiştir. Prof.Dr.Fuat SEZGİN hocamızın bilimle yoğrulmuş hayatını öğrencilerimize aktarmak amacı projemize temel oluşturmuştur. "Mucit Ata, Kâşif Torun Prof.Dr.Fuat SEZGİN ile mucit atalarımın hikâyelerini yazıyorum" adlı proje öğrencilerimizin kendi tarihimizde yaşamış
bilim insanlarımızı tanıtmalarını, rol-model edinmelerini amaçlar.

Bilim Adamıkelimesini duyduklarında ilk örnekleri batı uygarlıklarından veren öğrencilerimizin, batı medeniyetine yön veren, eserleri bugünün bilimine kaynak
oluşturan İbn-i Sina (Avicenna), El Cabir (Algebra-Cebir) gibi bilim adamlarımızı tanımasıyla bilimsel çalışmaları kendisi için daha yakın ve ulaşılabilir hissetmesini sağlamak amaçlanmaktadır.  

e-Twinning Projemiz Mucit Ata, Kâşif Torun "Prof.Dr. Fuat SEZGİN ile mucit atalarımın hikâyelerini yazıyorum" başarıyla uygulanıyor

Okulumuz Öğretmenlerinden Dilek Ekici ve Çorum Salim Akaydın Ortaokulu Öğretmeni Pınar Ayşe Gidiş yönetiminde yürütülen proje 10 ilimizden, 17 Okul, 25 Öğretmen ve 80 Öğrencinin katılımıyla başarıyla uygulanmaktadır. 2019 Prof.Dr.Fuat SEZGİN yılı ilan edilmiştir. Proje etkinliklerinde günümüz bilim dünyasının temellerini atan Müslüman Bilim Adamlarımız Öğrenci ve Öğretmenlerimizce geniş kitlelere tanıtılmaktadır. 

 

 

 

 

 

            2019 Prof.Dr.Fuat SEZGİN yılı münasebetiyle gerçekleştirilen, Prof.Dr.Fuat SEZGİN ile Mucit Atalarımın Hikayelerini Yazıyorum adlı e-twinning projesinin ilk Online Toplantısı Gerçekleştirildi.

Okulumuzun kurucu olduğu 10 ilden 17 okulun ortak olduğu e-twinning projemiz Prof.Dr.Fuat SEZGİN ile Mucit Atalarımın Hikayelerini Yazıyorum başarıyla uygulanmaya devam edilmektedir. Projenin ilk  Online Toplantısı ortakların birbiriyle tanışması, proje hedeflerinden ve çalışma sürecinden bahsedilmesiyle gerçekleştirildi. Görüşmeye katılan tüm proje arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. 

Projemize ortak olan okullar

Çorum/merkez

Bahçelievler Salim Akaydın Ortaokulu

Çorum / Merkez

Çorum Bilim ve Sanat Merkezi

Eskişehir 

Mehmet Gedik Ortaokulu

Ankara / Sincan

Melikşah Ortaokulu

Konya / Meram

Özel Armağan Koleji

Ankara / Pursaklar

Feride Bekçioğlu Ortaokulu

Çorum / Merkez

Dumlupınar Ortaokulu

Ordu / Fatsa

Sakarya Ortaokulu

Trabzon

Bener Cordan Ortaokulu

Konya / Meram

Çarıklar Ortaokulu

Ordu / Fatsa

Büyükata Ortaokulu

İzmir / Bornova

Bornova Anadolu Lisesi

Çanakkale 

Gazi Ortaokulu

İstanbul / Beykoz

Beykoz Boğaziçi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Çorum / Merkez

Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu

Denizli / Pamukkale

Hulusi Kulaklı Ortaokulu

 

04-11-2019

18.11.2019 371

Twining Okul Tanıtımı Dosyamıza Ulaşmak İçin Tıklayın18-11-2019